1407 - 1447في انتظار وجود المهدي

1407 - 1447في انتظار وجود المهدي


 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Pngalaman Jatuh Cinta...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 1:09 am

pensil 2B wrote:
erk!! affraid

lecturer tak bising ke?

dah kene sindrom "gaji kau aku yang bayar..."
lecturer pun buat tak nampak ajelah...kalau fail pun..."gaji aku jalan jugak..." tongue
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 9:09 am

No Dulu.. aa juga lecturer yang tegur.. Tapi budaq sekarang ni kalau tegur, kjap je berubah.. Tak sampai seminggu jadi balik. Last2 diorang pun swnyap je.. Kadang2 kena perli juga, orang lain pun brecouple jugak. Ni depan lecturere berbaby2.. Tahap hardcore boleh duduk meriba pulak..

Entahlah.. Mujahid nak tgur pun, kadang2 dah malas.. LAgipun tak berapa apat dengan budak2 saner.. Dioran kata Mujahid kampung.. Salah ker jadi budak kampung?? Takkan bila dah sampai Shah Alam kena tukar identiti pulak?
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 9:25 am

mujahidmuda wrote:
No Dulu.. aa juga lecturer yang tegur.. Tapi budaq sekarang ni kalau tegur, kjap je berubah.. Tak sampai seminggu jadi balik. Last2 diorang pun swnyap je.. Kadang2 kena perli juga, orang lain pun brecouple jugak. Ni depan lecturere berbaby2.. Tahap hardcore boleh duduk meriba pulak..

Entahlah.. Mujahid nak tgur pun, kadang2 dah malas.. LAgipun tak berapa apat dengan budak2 saner.. Dioran kata Mujahid kampung.. Salah ker jadi budak kampung?? Takkan bila dah sampai Shah Alam kena tukar identiti pulak?

kebiasaan..akan sampai satu waktu yang paling sesuai untuk menegur....dia akan datang..tunggu aje....
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 9:41 am

Tunggu punya tunggu... Habis dah study.. Hehe..
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 9:46 am

mujahidmuda wrote:
Tunggu punya tunggu... Habis dah study.. Hehe..

tak masalah jugak..setidak-tidaknya kita membenci dalam hati....tak gitu? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 9:48 am

bounce Betul..betul..betul..

Huhu.. Tak sabar nak habis belajar dan tinggalkan budak2 yang hipokrit tu..
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 9:52 am

mujahidmuda wrote:
bounce Betul..betul..betul..

Huhu.. Tak sabar nak habis belajar dan tinggalkan budak2 yang hipokrit tu..

tak teringin nak memperingatkan ke...bagi yang alpa?...disana nanti....disalahkan kita jugak....
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 9:59 am

Insya-Allah, sebelum kaki melangkah keluar dari pintu pagar UiTM, akan ku hulur surat cinta buat mereka. Supaya boleh difikirkan baik buruknya..
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Tue Aug 25, 2009 10:04 am

mujahidmuda wrote:
Insya-Allah, sebelum kaki melangkah keluar dari pintu pagar UiTM, akan ku hulur surat cinta buat mereka. Supaya boleh difikirkan baik buruknya..

bagus tu....sebab setiap orang yang kita nampak akan menuntut hak mereka disana... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
kaptenpower
moderator
moderator


Posts : 45
Join date : 2009-08-18

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Wed Aug 26, 2009 1:24 pm

x pernah jatuh cinta...jatuh tangga ada le...gua x bercinta pun dgn gua punya bini dulu...tapi sekarang anak enam le....bahagia..
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Wed Aug 26, 2009 1:49 pm

kaptenpower wrote:
x pernah jatuh cinta...jatuh tangga ada le...gua x bercinta pun dgn gua punya bini dulu...tapi sekarang anak enam le....bahagia..

tabik spring kat lu lah.....
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Wed Aug 26, 2009 2:00 pm

kaptenpower wrote:
x pernah jatuh cinta...jatuh tangga ada le...gua x bercinta pun dgn gua punya bini dulu...tapi sekarang anak enam le....bahagia..

Very Happy Alhamdulillah.............
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Thu Aug 27, 2009 5:06 pm

uitm shah alam? heh..patut la pun. ingatkan ipts mana. dr pengalaman dan "pemandangan" Very Happy ...sorry to say...student uitm akhlaknya agak hancur. masih ada yg baik, sopan.. tp secara keseluruhannya menghampakan. tak tau la kenapa. sedangkan melayu semuanya tu. yg bersugar2 daddy pun ramai. pakaian pun...hancur. ketat2 belaka. aduh!

time 2B study kat shah alam dulu... ada la yg lawa ..teman datok2 p main golf. dorang ckp apa! " ala...datok2 tu mintak teman je. bukan nak lebih2. dorang bukan nak apa2kan kita pun. juz teman je. budak uitm ramai yg buat la..".

huh!!! dorang ingat aku ni apa!!


maaf la..bukan nak buruk2kan uitm. tp..hakikatnya begitu. No
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Thu Aug 27, 2009 5:55 pm

pensil 2B wrote:
uitm shah alam? heh..patut la pun. ingatkan ipts mana. dr pengalaman dan "pemandangan" Very Happy ...sorry to say...student uitm akhlaknya agak hancur. masih ada yg baik, sopan.. tp secara keseluruhannya menghampakan. tak tau la kenapa. sedangkan melayu semuanya tu. yg bersugar2 daddy pun ramai. pakaian pun...hancur. ketat2 belaka. aduh!

time 2B study kat shah alam dulu... ada la yg lawa ..teman datok2 p main golf. dorang ckp apa! " ala...datok2 tu mintak teman je. bukan nak lebih2. dorang bukan nak apa2kan kita pun. juz teman je. budak uitm ramai yg buat la..".

huh!!! dorang ingat aku ni apa!!


maaf la..bukan nak buruk2kan uitm. tp..hakikatnya begitu. No

teruk sangat ke uitm?....kerap kali jugak kawan-kawan cerita benda yang hampir sama.... Embarassed
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Thu Aug 27, 2009 10:51 pm

rasanya memang betul pun.. dah banyak kali dengar citer camni..
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Thu Aug 27, 2009 11:00 pm

ekin wrote:
rasanya memang betul pun.. dah banyak kali dengar citer camni..

apakah sebab yang berlaku macam tu agaknya ye?......

terlalu ramai "melayu" kah....
terlalu banyak program "art" kah...
terlalu dibarkan kah....

atau apa agaknya..?

mujahid.....any idea?...perhaps...any body else?
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Fri Aug 28, 2009 5:01 pm

Hm..........memang teruk pun.. Kadang2 malu nak sebut UiTM shah alam... Sebab tu tak banyak sangat berkawan dengan student situ. Masa minggu pertama kat UiTM jer, Mujahid nampak dua orang budak pompuan baru balik kolej dalam keadaan sparuh mabuk. Budak melayu pulak tu. padahal waktu tu dah pukul 6.45 pg.. Malam tu tido mana?

Kat puncak perdana pun sama.... kalau malam minggu, berderet kereta yang agak mewah kat depan kolej pompuan. Lebih parah, kat sana tu ramai student theater and art. Faham2jer la..

Ada kes, Ajk surau kena tangkap khalwat bersama pompuan yang turut merupakan ajk surau. Penah obortion 2 kali. belum lagi citer budak2 lain yang selalu berpeluk cium kat klas waktu malam.

Paling sedih, masa semester 3, mujahid sewa di apartmen baiduri. Teruk kawasan tu. Blh bw lelaki masuk rumah bila2 masa. Pernah sorang housmate kantoi dengan mujahid pukul 6.00 pagi boyfren dia kluar bilik. Masa tu mujahid baru lepas solat kat ruang tamu rumah.Terkejut mujahid sebab tak tau bila lelaki tu masuk. Mujahid dah kat luar dari pukul 5 lagi.
Tak nak subahat, mujahid pindah. Alhamdulillah, rumah sewa sekarang ok.

Memang tak sabar nak habiskan study and takkan mujahid sambung lagi kat uitm. Mujahid rasa, UiTm ni ramai student dari kampung. So bila datang bandar, ramai yang culture shock. Lagi2 kalau budak mass comm. Memang sedih. Lagi satu, Mujahid bukan nak cakap apa, maaflah kalau kata2 mujahid yang ksr.. amai budak dari timur yang hanyut kat sana. Kadang2 kat shah alam tak pakai tudung, tapi nila balik kampung, bukan setakat tudung, siap berbaju kurung.

Tak tahu la salah sapa. nak kata uitm ni benarkan pelajar pakai baju seksi, kitorang memang tak dibenarkan pakai baju lengan pendek, atas punggung atau yang ketat.. Tapi still student langgar.

Kesimpulannya....UiTM shah alam memang teruk. Kalau orang tak ada pegangan agama, memang mudah hanyut.
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Fri Aug 28, 2009 5:15 pm

terimakasih mujahid atas nukilan...walaupun pahit kita rasa sebab sebangsa dan seagama...namun terpaksa jugak diceritakan..

bukan apa...adik ipar saya ada di uitm sri iskandar..perak...dari segi pergaulan memanglah nampak tak elok..maklumlah hostel lelaki dan perempuan bukan ada pagar penghalang pun..

tapi itu lah....bukan membuka...tapi saja mencari titik permulaan kejadian agar dapat membenteras kalau diberi kuasa..... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Mon Aug 31, 2009 1:39 pm

mungkin sbb peraturan tak ketat.
mungkin juga sbb takde pihak yg ambil peduli.


mungkin betul ckp mujahid.... culture shock. pulak tu umur tgh nak meningkat naik. segala mcm nak di cubanya.



semua org tahu akan hal ini. tp..kenapa tiada tindakan dr pihak atasan?
Back to top Go down
View user profile
kaptenpower
moderator
moderator


Posts : 45
Join date : 2009-08-18

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Mon Aug 31, 2009 2:37 pm

sebab semua dok sibuk politik..pelajar x boleh politik....kena ngaji..cari ilmu...bila dah berilmu boleh bangunkan negara...naikkan perut...malukan mak bapak....jadi kaki lepak berijazah....itu yg depa mau kot....apa nak heran....dunia dah maju zaman dah berubah....hidup melayu..
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Mon Aug 31, 2009 2:47 pm

balik topik aarr..

jatuh cinta tu rasanya semua orang pernah rasa.. cuma cinta tu berbalas atau x je yg jd bezanya. kalau bertepuk sebelah tangan memang malang..sedih dan kecewa. makan hati la jawabnya.
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Mon Aug 31, 2009 2:50 pm

kalau minat kat seseorang.. tu di kira cinta ke?
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Mon Aug 31, 2009 2:57 pm

minat kat seseorang tu x bermakna jatuh cinta.. jatuh cinta tu lg mendalam perasaannya.. rasanya la.. ibarat rasa mcm nak habiskan seumur hidup kita dengan orang tu, dah x nak fikir org lain lg..

kalau setakat minat je, masih rasa nak wat pilihan yg lain..kalau minat tu bleh minat ramai org.. tp kalau cinta tu tentunya utk die seorang je.. betul x?
Back to top Go down
View user profile
kaptenpower
moderator
moderator


Posts : 45
Join date : 2009-08-18

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Mon Aug 31, 2009 5:12 pm

gue sudah tua...nanti gue cinta lagi...jadi macam pokok galak tua...hehehe...cinta mati...mati syahid...kelak ada teman yg sejati diakhirat..
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Mon Aug 31, 2009 7:46 pm

betul ckp ekin tu! maknanya dialah cinta 2B. sbb dgn dia...2B dah tak pk orang lain. 2B rasa nak jalani hari2 mendatang dgn dia sampai hujung nyawa. dalam beberapa jam je pun..kalau tak nmpk kelibat dia... 2B jd risau dan rindu.

harap2 begitu la kapten. biarlah cinta sejati ini membawa ke syurga. (amboi! ayat aku! hehehe)

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pngalaman Jatuh Cinta...   Today at 12:30 am

Back to top Go down
 
Pngalaman Jatuh Cinta...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Casa Pia: seven found guilty of abuse

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
1407 - 1447في انتظار وجود المهدي  :: FORUM :: FORUM SEMBANG-
Jump to: