1407 - 1447في انتظار وجود المهدي

1407 - 1447في انتظار وجود المهدي


 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Share | 
 

 Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
tokJongos
moderator
moderator


Posts: 5
Join date: 2009-08-11
Location: Di bumi Allah

PostSubject: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Tue Aug 11, 2009 3:53 pm

Assalamualaikum sebagai pembuka kata,

Sekalung tahniah teman ucapkan kpd pengendali TKO2 yg secara jelasnya menjadi ruangan ini sebagai media forum alternatif kpd Tranungkite online......

Semoga dgn terbentuknya media hasil dari sisipan TKO ni akan lebih menguatkan lagi barisan dan jalinan ukhuwwah diantara tuan2 dan puan2 MOD untuk menjayakan misi kesepaduan kita ke arah Daulah Islamiyyah yg syumul dan luhur.....

Cuma jika dpt diperjelaskan dgn lebih terperinci lagi apakah misi, visi dan objektif TKO2 oleh pihak WM Forum ini.... teman percaya pencapaian ke arah matlamat tersebut akan dapat direalisasikan dan disepadukan dgn jayanya oleh MOD2 yg sedia ada.........


tokJongos: Teman akan bersama TKO2 sehingga TKO2 mendapat kekuatan utk berdiri dgn sendirinya.......InsyaAllah.......
Back to top Go down
View user profile
angah108
moderator
moderator


Posts: 19
Join date: 2009-08-11
Location: Dalam Tanah

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Tue Aug 11, 2009 4:41 pm

sama² lah kita menjaga nyaa...
Back to top Go down
View user profile
taufan
moderator
moderator


Posts: 23
Join date: 2009-08-11
Location: Klinik Kesihatan Jaya Gading

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Tue Aug 11, 2009 5:31 pm

ler...
bila masa pulak aku dilantik jadi MOD ni?
Back to top Go down
View user profile
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts: 105
Join date: 2009-08-11

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Tue Aug 11, 2009 8:00 pm

Tahniah kepada aku kerana jadi Mod tko2
Back to top Go down
View user profile
paku_laris
moderator
moderator


Posts: 9
Join date: 2009-08-11
Age: 44
Location: dalam umah depang komputer

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Tue Aug 11, 2009 8:21 pm

tokJongos ...satu nama yg tak boleh dipertikaikan tugasnya sebagai MOD di TKO
ambo selalu baca apa yang dipostingkan didalam thread TKO
ianya juga menjadi satu pandangan kepada ambo dan mungkin juga MOD2 yang baru disini...


paku:masih baru lagi dialam siber ni
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts: 168
Join date: 2009-08-11

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Wed Aug 12, 2009 2:41 pm

salam untuk semua mods...berpeganglah pada prinsip...insyaallah..
Back to top Go down
View user profile
finecarbure
Moderateur
Moderateur


Posts: 65
Join date: 2009-08-13
Location: disini...

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Thu Aug 13, 2009 1:10 pm

salam semua... : :hello: :
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts: 112
Join date: 2009-08-14

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Fri Aug 14, 2009 8:53 pm

Syahid wrote:
Tahniah kepada aku kerana jadi Mod tko2


tahniah kepada aku jugak


aku tak pernah jd mod. bgtau la apa fungsi mod. :idea:
Back to top Go down
View user profile
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts: 105
Join date: 2009-08-11

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Fri Aug 14, 2009 9:23 pm

pensil 2B wrote:
Syahid wrote:
Tahniah kepada aku kerana jadi Mod tko2


tahniah kepada aku jugak


aku tak pernah jd mod. bgtau la apa fungsi mod. :idea:

tugas mod ialah , ialah ,,, ialah,,, emm ap ea scratch
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts: 112
Join date: 2009-08-14

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Fri Aug 14, 2009 9:44 pm

Syahid wrote:
pensil 2B wrote:
Syahid wrote:
Tahniah kepada aku kerana jadi Mod tko2


tahniah kepada aku jugak


aku tak pernah jd mod. bgtau la apa fungsi mod. :idea:

tugas mod ialah , ialah ,,, ialah,,, emm ap ea scratch


scratch scratch scratch scratch scratch scratch
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts: 13
Join date: 2009-08-14
Location: Medan Operasi

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Sat Aug 15, 2009 12:24 am

Salam Yang Berkhidmat.

Hamba mencadangkan bahawa untuk forum Khalifah ini, perlu dibuat satu ketetapan untuk difahami semua gerakan/firkah Islam tidak kira samada dari parti siasah, NGO, & gerakan fi sabilillah.

Asas telah pun sama: ISLAM, jadi 'damage control' (dengan izin) amat penting dalam memastikan keharmonian forum.

Berdasarkan pengalaman-pengalaman lepas di TKO & beberapa forum lain, amat mudah hal sekecil selumbar pun boleh jadi 'perang saudara' yang berlanjutan. Justeru, ketegasan tanpa kompromi adalah penting jika terdapat anasir-anasir yang cuba menyusup masuk bagi meretak-belahkan forum.

Elok juga segmen luahan dari forumer seperti yang diperkenalkan TKO turut diamalkan di sini. Moderator lebih molek jika cuba campurtangan terlebih dulu dalam satu-satu thread untuk menasihat/menegur yang mana patut sebelum tindakan seterusnya (i.e: delete komen, lock topic, @ delete topic).

Perlu dikhususkan Mod yang mana akan jaga thread mana. Secara umum semua Mod bertanggungjawab untuk mengawal, namun pengkhususan akan lebih menambah efisyen tugasan Mod.
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts: 13
Join date: 2009-08-14
Location: Medan Operasi

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Sat Aug 15, 2009 12:35 am

Sebagai tambahan...

Hamba ada cadangan menyambut saranan TJ, yakni Khalifah perlu ada Visi & Misinya. jadi cadangan hamba adalah seperti berikut:

Visi
Sebagai medan syura/usrah bagi umat Islam yang SERIUS merencanakan buah fikiran bagi melangsungkan mobilisasi/kemaslahatan/kesedaran ummah.

Misi
Menjadi forum Utama @ 'One Stop Centre' (dengan izin) bagi tumpuan/rujukan siasah & gerakan Islam Malaysia.
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts: 107
Join date: 2009-08-13
Location: kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Sun Aug 16, 2009 11:02 am

pensil 2B wrote:
Syahid wrote:
pensil 2B wrote:
Syahid wrote:
Tahniah kepada aku kerana jadi Mod tko2


tahniah kepada aku jugak


aku tak pernah jd mod. bgtau la apa fungsi mod. :idea:

tugas mod ialah , ialah ,,, ialah,,, emm ap ea scratch


scratch scratch scratch scratch scratch scratch

ha.. betul tu.. bagitau la dengan jelas dan terang, apa yg boleh dan apa yg x boleh. gariskan satu penanda aras yg jelas apa fungsi mod ni.. supaya kami yg baru ni x terus mencari2 jawapan sendiri
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts: 206
Join date: 2009-08-10

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Sun Aug 16, 2009 6:21 pm

kena buat peraturan untuk MOD juga ni
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts: 112
Join date: 2009-08-14

PostSubject: Re: Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2   Sun Aug 16, 2009 9:34 pm

awang_trasher wrote:
kena buat peraturan untuk MOD juga ni



setuju!
Back to top Go down
View user profile
 

Fungsi dan tugas MODERATOR TKO2

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

 Similar topics

-
» Le Regiment de la Chaudiere MK II
» Dennis Hopper R.I.P.
» the moderator's sword ran and...
» Looking for the next Moderator
» Please congratulate our newest moderator, eddie

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
1407 - 1447في انتظار وجود المهدي  ::  :: -