1407 - 1447في انتظار وجود المهدي

1407 - 1447في انتظار وجود المهدي


 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Urut tapak Kaki

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 1:21 pm

patriot wrote:
ekin wrote:
patriot wrote:
ekin wrote:
patriot wrote:
aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....

sakit tu sebabnya memang ada penyakit tu... kalau x sakit maknanya kita sihat.. pg urut lg. dah x sakit kang baru dat sini..


mana tak sakitnya ekin..lelaki tukang urut tu tangan dia urat timbul2....aku ingat dia praktis pecahkan kicap guna tangan agaknya...

Laughing Laughing sebenarnya sy pun x pernah cuba lg..kata org sakit.. tu yg x berani tu.. tp yg sy risaukan takut x dan org tu urut sy dah menggelupur dulu coz geliii.. hehehe.. Laughing


kalau macam tu bila ekin nak urut kaki..ekin kena pakai pempers...nanti tak tahan geli...

hehehe..ada plak cam tu..baby leh la... Laughing
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 1:25 pm

Hehe.. Tak pun kan ekin, masa tengah urut tu, ekin gigit hujung bantal. Sekurang-kurangnya kalau nak terkekeh ketawa pun tak la pecah suara satu rumah dengar.
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 1:50 pm

mujahidmuda wrote:
Hehe.. Tak pun kan ekin, masa tengah urut tu, ekin gigit hujung bantal. Sekurang-kurangnya kalau nak terkekeh ketawa pun tak la pecah suara satu rumah dengar.

hahaha.. kang bantal tu plak yg terburai Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 1:56 pm

Huhu... Bantal terburai tak per, jangan kain yang terburai dah.. (gurau je)

Dulu masa kecik2 bile demam je, ayah bawa gi urut rumah bidan. Masa tu tak la terasa sangat gelinya. Tapi tahun lepas kena urut sebab jatuh tangga, pah satu rumah mujahid jerit. Buat malu jer.. Sampai sekarang tobat tak nak urut. Hehe.. Embarassed
Back to top Go down
View user profile
suketani
Moderateur
Moderateur


Posts : 115
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 2:03 pm

fooxie wrote:


The Organs of your body have their sensory touches at the bottom of your foot, if you massage these points.

berjalan atas batu2 kecil pun ok juga.

Ada ustaz bagi tahu, elok berjalan kaki ayam atas tanah.

Apa yg saya faham dari ahli reflexologi, jika kita terasa sakit semasa mengurut menunjukkan kita ada masalah di bahagian tertentu.
Contoh; semasa tukang urut menekan jari di tengah2 tapak kaki (bhg lembut), dan kita terasa sakit - bermakna kita ada masalah buah pinggang. wAllahuaklam.
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 2:15 pm

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing jangan jd cam ni dah le.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 2:21 pm

Embarassed Hehe.. Tu sebab tak nak dah gi urut lagi. nanti terbalik pulak rumah bidan tu.
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 3:54 pm

suketani wrote:
fooxie wrote:


The Organs of your body have their sensory touches at the bottom of your foot, if you massage these points.

berjalan atas batu2 kecil pun ok juga.

Ada ustaz bagi tahu, elok berjalan kaki ayam atas tanah.

Apa yg saya faham dari ahli reflexologi, jika kita terasa sakit semasa mengurut menunjukkan kita ada masalah di bahagian tertentu.
Contoh; semasa tukang urut menekan jari di tengah2 tapak kaki (bhg lembut), dan kita terasa sakit - bermakna kita ada masalah buah pinggang. wAllahuaklam.

ada betul nya suketani...waktu seorang kawan pergi tanya tentang sakit tumit...orang tu kata bahagian peranakan...sebelum tu pun...bidan dah bagitau benda yang sama gak...
Back to top Go down
View user profile
suketani
Moderateur
Moderateur


Posts : 115
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 6:19 pm

langau wrote:
suketani wrote:


Apa yg saya faham dari ahli reflexologi, jika kita terasa sakit semasa mengurut menunjukkan kita ada masalah di bahagian tertentu.
Contoh; semasa tukang urut menekan jari di tengah2 tapak kaki (bhg lembut), dan kita terasa sakit - bermakna kita ada masalah buah pinggang. wAllahuaklam.

ada betul nya suketani...waktu seorang kawan pergi tanya tentang sakit tumit...orang tu kata bahagian peranakan...sebelum tu pun...bidan dah bagitau benda yang sama gak...

Ini bermakna reflexologi boleh memberitahu tentang sakit dalam badan kita. Tak payah pergi medical checkup.
Tapi, adakah rawatan reflexologi boleh mengubatkan sakit dalam badan kita ?
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 7:36 pm

suketani wrote:
langau wrote:
suketani wrote:


Apa yg saya faham dari ahli reflexologi, jika kita terasa sakit semasa mengurut menunjukkan kita ada masalah di bahagian tertentu.
Contoh; semasa tukang urut menekan jari di tengah2 tapak kaki (bhg lembut), dan kita terasa sakit - bermakna kita ada masalah buah pinggang. wAllahuaklam.

ada betul nya suketani...waktu seorang kawan pergi tanya tentang sakit tumit...orang tu kata bahagian peranakan...sebelum tu pun...bidan dah bagitau benda yang sama gak...

Ini bermakna reflexologi boleh memberitahu tentang sakit dalam badan kita. Tak payah pergi medical checkup.
Tapi, adakah rawatan reflexologi boleh mengubatkan sakit dalam badan kita ?

combination dari kedua cara....dapatkan kepastian pada apa masalah sebenarnya..
kalau dah berumur 40 tahun keatas...buat "stress test" dimana ujian fizikal seperti berlari-lari anak, berjalan mendaki dan sebagainya untuk mengetahui tahap degupan jantung.....MRI pula menggunakan magnet untuk memastikan kalau terdapat tumor atau apa-apa yang pelik pada tubuh badan...macam xray lah..tapi lagi canggih...kemudian urine dan blood test untuk tahap kandungan gula, keadaan buah pinggang dan lain nya...barulah reflexology dapat membantu....hehehe
...badan pun perlukan servis jugak.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
suketani
Moderateur
Moderateur


Posts : 115
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 8:06 pm

langau wrote:
suketani wrote:
langau wrote:


ada betul nya suketani...waktu seorang kawan pergi tanya tentang sakit tumit...orang tu kata bahagian peranakan...sebelum tu pun...bidan dah bagitau benda yang sama gak...

Ini bermakna reflexologi boleh memberitahu tentang sakit dalam badan kita. Tak payah pergi medical checkup.
Tapi, adakah rawatan reflexologi boleh mengubatkan sakit dalam badan kita ?

combination dari kedua cara....dapatkan kepastian pada apa masalah sebenarnya..
kalau dah berumur 40 tahun keatas...buat "stress test" dimana ujian fizikal seperti berlari-lari anak, berjalan mendaki dan sebagainya untuk mengetahui tahap degupan jantung.....MRI pula menggunakan magnet untuk memastikan kalau terdapat tumor atau apa-apa yang pelik pada tubuh badan...macam xray lah..tapi lagi canggih...kemudian urine dan blood test untuk tahap kandungan gula, keadaan buah pinggang dan lain nya...barulah reflexology dapat membantu....hehehe
...badan pun perlukan servis jugak.... Very Happy

Haa.. haa.. dah boleh agak dah sapa langau. Awat nama hang tak sama dgn kat DD ?

MRI machine yang macam nie kaaa ?
Back to top Go down
View user profile
grymlock
moderator
moderator


Posts : 14
Join date : 2009-08-15

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Sat Aug 22, 2009 12:10 am

patriot wrote:
ekin wrote:
patriot wrote:
aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....

sakit tu sebabnya memang ada penyakit tu... kalau x sakit maknanya kita sihat.. pg urut lg. dah x sakit kang baru dat sini..


mana tak sakitnya ekin..lelaki tukang urut tu tangan dia urat timbul2....aku ingat dia praktis pecahkan kicap guna tangan agaknya...

mu guna yang ni aje ler patriot, tada nampak urat2 yg timbul....

Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Sat Aug 22, 2009 4:30 am

grymlock wrote:
patriot wrote:
ekin wrote:
patriot wrote:
aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....

sakit tu sebabnya memang ada penyakit tu... kalau x sakit maknanya kita sihat.. pg urut lg. dah x sakit kang baru dat sini..


mana tak sakitnya ekin..lelaki tukang urut tu tangan dia urat timbul2....aku ingat dia praktis pecahkan kicap guna tangan agaknya...

mu guna yang ni aje ler patriot, tada nampak urat2 yg timbul....



haaa...yg ini serupa jalan atas trek batu2 ditaman refleksologi..ada duit boleh beli..takda duit jalan atas batu2... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Sat Aug 22, 2009 1:38 pm

Tak pun kat supermarket ada jual selipar yang ada timbul2 kat tapak tu. Best gak pakai selipar tu, pastu buat lumbe lari. huhu.... Tengok tapak kaki merah ke tak pastu.. Lagi satu, kat tangan ni pun banyak juga urat saraf.. Kalau kita urut tapak tangan kita and ada part2 tertentu yang sakit, adalah tandanya tu.. Tapi lupa pulak tang mana.. Tak per.. nanti try cr kat intenet pasal refelksologi tangan pulak.
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Sun Aug 23, 2009 4:08 am

mujahidmuda wrote:
Tak pun kat supermarket ada jual selipar yang ada timbul2 kat tapak tu. Best gak pakai selipar tu, pastu buat lumbe lari. huhu.... Tengok tapak kaki merah ke tak pastu.. Lagi satu, kat tangan ni pun banyak juga urat saraf.. Kalau kita urut tapak tangan kita and ada part2 tertentu yang sakit, adalah tandanya tu.. Tapi lupa pulak tang mana.. Tak per.. nanti try cr kat intenet pasal refelksologi tangan pulak.


itu lah..Allah mencipta kejadian manusia dgn kepandaianNya...pelbagai rahsia yg ada disebalik penciptaanNya...jika menggunakan akal dapatlah tahu satu persatu keajaiban ciptaan Allah !!!
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 1:35 am

suketani wrote:
langau wrote:
suketani wrote:
langau wrote:


ada betul nya suketani...waktu seorang kawan pergi tanya tentang sakit tumit...orang tu kata bahagian peranakan...sebelum tu pun...bidan dah bagitau benda yang sama gak...

Ini bermakna reflexologi boleh memberitahu tentang sakit dalam badan kita. Tak payah pergi medical checkup.
Tapi, adakah rawatan reflexologi boleh mengubatkan sakit dalam badan kita ?

combination dari kedua cara....dapatkan kepastian pada apa masalah sebenarnya..
kalau dah berumur 40 tahun keatas...buat "stress test" dimana ujian fizikal seperti berlari-lari anak, berjalan mendaki dan sebagainya untuk mengetahui tahap degupan jantung.....MRI pula menggunakan magnet untuk memastikan kalau terdapat tumor atau apa-apa yang pelik pada tubuh badan...macam xray lah..tapi lagi canggih...kemudian urine dan blood test untuk tahap kandungan gula, keadaan buah pinggang dan lain nya...barulah reflexology dapat membantu....hehehe
...badan pun perlukan servis jugak.... Very Happy

Haa.. haa.. dah boleh agak dah sapa langau. Awat nama hang tak sama dgn kat DD ?

MRI machine yang macam nie kaaa ?

betul lak suketani untuk dua-dua soalan....

aku lah yang selalu panggil SG...langau tu.... Laughing

yang mri machine....betul lah tu....aku pernah masuk sekali kat KMC....sebab pening dan sakit kepala...last-last doktor tu kata...."tukar chip"...

...aku ada resdung sebenarnya......hahaha

tentang nama tu.....dulu ada maslah nak daftar kat DD....jadi kat sini aku bubuh aje langau..... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 2:31 am

erkk kena urut ngan amoi ke
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 9:36 am

awang_trasher wrote:
erkk kena urut ngan amoi ke

Gengan amoi?? Mengurut ke mengurat tu???
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 9:44 am

Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 10:48 am

mujahidmuda wrote:

yang ni kot kamu maksudkan?....



maaf kalau tersilap.....dan tanpa minta izin....


Last edited by langau on Mon Aug 24, 2009 11:09 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 11:05 am

Haaah!! Betul3x.. tadi try nak masukkan tapi tak bulih. Syukran.. huhu.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 4:13 pm

awang_trasher wrote:
erkk kena urut ngan amoi ke


awang suh isteri awang je la. tak yah amoi2
Back to top Go down
View user profile
Ambuyat
moderator
moderator


Posts : 2
Join date : 2009-08-24
Age : 58
Location : Bawah Bayu

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Mon Aug 24, 2009 6:24 pm

Assalamu 3alaikum....
Ramadhan Kareem!!!

Ana datang ....dari Bawah Bayu,
Nak ikut sembang tak usah malu,
Ada idea lempar selalu,
Kalau tersalah maafkan daku.

Sembang ambuyat ku klik linkmu...
Ana pun lawat nak kenali mu,
Bertamu ana Tapak Kaki mu,
Ana C&P tanpa izinmu.

Ha... jom saksikan dengan klik LINK INI: (ANAK SABA-H)
http://ambuyatel-binangkit.blogspot.com/2009/08/jom-belajar-urut-tapak-kaki-reflexology.html

Kat tepi kiri bawah sembang2 juga ada link untuk kemari....

Akhukum FiLlah!!!

Ambuyat!
Back to top Go down
View user profile http://ambuyatel-binangkit.blogspot.com/
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Tue Aug 25, 2009 1:12 am

Ambuyat wrote:
Assalamu 3alaikum....
Ramadhan Kareem!!!

Ana datang ....dari Bawah Bayu,
Nak ikut sembang tak usah malu,
Ada idea lempar selalu,
Kalau tersalah maafkan daku.

Sembang ambuyat ku klik linkmu...
Ana pun lawat nak kenali mu,
Bertamu ana Tapak Kaki mu,
Ana C&P tanpa izinmu.

Ha... jom saksikan dengan klik LINK INI: (ANAK SABA-H)
http://ambuyatel-binangkit.blogspot.com/2009/08/jom-belajar-urut-tapak-kaki-reflexology.html

Kat tepi kiri bawah sembang2 juga ada link untuk kemari....

Akhukum FiLlah!!!

Ambuyat!

kehadiran mu...memang dialu-alukan..... : :hello: :
Back to top Go down
View user profile
Ambuyat
moderator
moderator


Posts : 2
Join date : 2009-08-24
Age : 58
Location : Bawah Bayu

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Tue Aug 25, 2009 2:31 am

Baru siap isi data peribadi dan letak avatar.....
nanti kita sembang lagi....
Selamat Malam.....
jangan tak bangun sahur pulak....

Ambuyat!
Back to top Go down
View user profile http://ambuyatel-binangkit.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Today at 11:58 pm

Back to top Go down
 
Urut tapak Kaki
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
1407 - 1447في انتظار وجود المهدي  :: FORUM :: FORUM SEMBANG-
Jump to: