1407 - 1447في انتظار وجود المهدي

1407 - 1447في انتظار وجود المهدي


 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Urut tapak Kaki

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
fooxie
moderator
moderator


Posts : 40
Join date : 2009-08-13

PostSubject: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 12:03 am



The Organs of your body have their sensory touches at the bottom of your foot, if you massage these points.

berjalan atas batu2 kecil pun ok juga.

Ada ustaz bagi tahu, elok berjalan kaki ayam atas tanah.
Back to top Go down
View user profile
aayate



Posts : 2
Join date : 2009-08-18

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 12:09 am

kalau betul poin2 yang lu letak tu....alamak.....wak sakit tulang belakang lah plak.
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 12:29 am

kat ibu jari tu gambar apa yer?
Back to top Go down
View user profile
fooxie
moderator
moderator


Posts : 40
Join date : 2009-08-13

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 12:38 am

pensil 2B wrote:
kat ibu jari tu gambar apa yer?

tak pasti gambar apa, kena tanya pakar tu. study
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 4:12 am

aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 9:15 am

kalau depan rumah ada jalan tar....petang-petang jalan atas tar tersebut berkaki ayam...best jugak.....hehehe urut free Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 9:28 am

patriot wrote:
aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....

sakit tu sebabnya memang ada penyakit tu... kalau x sakit maknanya kita sihat.. pg urut lg. dah x sakit kang baru dat sini..
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 9:30 am

langau wrote:
kalau depan rumah ada jalan tar....petang-petang jalan atas tar tersebut berkaki ayam...best jugak.....hehehe urut free Very Happy

x pakai kasud? x takut masuk cacing ke? kang masuk cacing, badan kurus perut buncitt... hehehe.. gurau je langau..
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 2:20 pm

ana nak tnya korang la.. mesin urut kaki yg guna infra red tu ok ke? bagus ke tak?
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 2:48 pm

pensil 2B wrote:
ana nak tnya korang la.. mesin urut kaki yg guna infra red tu ok ke? bagus ke tak?

boleh gunakan tapi jangan aktifkan infra red dia kalau boleh....belum ada yang boleh jamin keselamatan dia....
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Wed Aug 19, 2009 2:50 pm

ekin wrote:
langau wrote:
kalau depan rumah ada jalan tar....petang-petang jalan atas tar tersebut berkaki ayam...best jugak.....hehehe urut free Very Happy

x pakai kasud? x takut masuk cacing ke? kang masuk cacing, badan kurus perut buncitt... hehehe.. gurau je langau..

nanti kalau saya kata pakai sarung kaki aje...orang kata tiru DAP berkabung pulak... Laughing

boleh lak ekin....lagipun kebanyakkan "cacing" yang masuk adalah melalui tangan yang kotor terutama celah kuku....
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 5:57 am

ekin wrote:
patriot wrote:
aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....

sakit tu sebabnya memang ada penyakit tu... kalau x sakit maknanya kita sihat.. pg urut lg. dah x sakit kang baru dat sini..


mana tak sakitnya ekin..lelaki tukang urut tu tangan dia urat timbul2....aku ingat dia praktis pecahkan kicap guna tangan agaknya...
Back to top Go down
View user profile
suketani
Moderateur
Moderateur


Posts : 115
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 8:47 am

...
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 9:41 am

patriot wrote:
ekin wrote:
patriot wrote:
aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....

sakit tu sebabnya memang ada penyakit tu... kalau x sakit maknanya kita sihat.. pg urut lg. dah x sakit kang baru dat sini..


mana tak sakitnya ekin..lelaki tukang urut tu tangan dia urat timbul2....aku ingat dia praktis pecahkan kicap guna tangan agaknya...

Laughing Laughing sebenarnya sy pun x pernah cuba lg..kata org sakit.. tu yg x berani tu.. tp yg sy risaukan takut x dan org tu urut sy dah menggelupur dulu coz geliii.. hehehe.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 10:38 am

My kakak ada cakap, tak elok guna msin urut yang letrik tu. Sebabnyer kan... urat-urat kat kaki kita ni bukan samer pun. Ntah nanti bersimpul ke, putus ke, kan susuah. Huhu, dier yan kater. Kiter sampaikan je..
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 10:46 am

mujahidmuda wrote:
My kakak ada cakap, tak elok guna msin urut yang letrik tu. Sebabnyer kan... urat-urat kat kaki kita ni bukan samer pun. Ntah nanti bersimpul ke, putus ke, kan susuah. Huhu, dier yan kater. Kiter sampaikan je..

alahai..mujahidmuda punya avatar rasa nak cubit2 pipinya tu.. anak ke?comelnya.. flower flower
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 11:48 am

Anak??? Huhu, tak la. Kiter still single lagi. Masih mue.. Huhuhu..
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 8:22 pm

ekin wrote:
patriot wrote:
ekin wrote:
patriot wrote:
aku urut tapak kaki ni sekali jer..lepas tu taknak dah...sakit wooo....

sakit tu sebabnya memang ada penyakit tu... kalau x sakit maknanya kita sihat.. pg urut lg. dah x sakit kang baru dat sini..


mana tak sakitnya ekin..lelaki tukang urut tu tangan dia urat timbul2....aku ingat dia praktis pecahkan kicap guna tangan agaknya...

Laughing Laughing sebenarnya sy pun x pernah cuba lg..kata org sakit.. tu yg x berani tu.. tp yg sy risaukan takut x dan org tu urut sy dah menggelupur dulu coz geliii.. hehehe.. Laughing


kalau macam tu bila ekin nak urut kaki..ekin kena pakai pempers...nanti tak tahan geli...
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 9:40 pm

mujahidmuda wrote:
My kakak ada cakap, tak elok guna msin urut yang letrik tu. Sebabnyer kan... urat-urat kat kaki kita ni bukan samer pun. Ntah nanti bersimpul ke, putus ke, kan susuah. Huhu, dier yan kater. Kiter sampaikan je..


so... kerusi urut ogawa tu tak elok la eh? scratch
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 11:17 pm

pensil 2B wrote:
mujahidmuda wrote:
My kakak ada cakap, tak elok guna msin urut yang letrik tu. Sebabnyer kan... urat-urat kat kaki kita ni bukan samer pun. Ntah nanti bersimpul ke, putus ke, kan susuah. Huhu, dier yan kater. Kiter sampaikan je..


so... kerusi urut ogawa tu tak elok la eh? scratch

urut kaki tak ada masalah rasanya...cuma bahagian tapak kaki....

ogawa rasanya tak gunakan infra red....guna electromagnetic pad.....
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Thu Aug 20, 2009 11:33 pm

langau wrote:
pensil 2B wrote:
mujahidmuda wrote:
My kakak ada cakap, tak elok guna msin urut yang letrik tu. Sebabnyer kan... urat-urat kat kaki kita ni bukan samer pun. Ntah nanti bersimpul ke, putus ke, kan susuah. Huhu, dier yan kater. Kiter sampaikan je..


so... kerusi urut ogawa tu tak elok la eh? scratch

urut kaki tak ada masalah rasanya...cuma bahagian tapak kaki....

ogawa rasanya tak gunakan infra red....guna electromagnetic pad.....

mujahidmuda kata.... "tak elok mesin urut yg letrik". ...kerusi urut ogawa guna electromagnetic. letrik gak tu scratch scratch

sorry la den byk tanyo sket. sbb skang den tgh usha mesin urut nih. bounce
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 12:10 am

Quote :
sorry la den byk tanyo sket. sbb skang den tgh usha mesin urut nih. bounce

ekau tanyo lah banyak mano pun...hehehe

gini lebih kurang....kalau guna pad..tahap kesakitan pada tekanan dapat dikawal...tapi kalau infra red....mana nak tahu tahap dia.....urutan secara tradisional pun guna kan tekanan...

infrared mewujudkan kepanasan...jadi peredaran darah pada tapak kaki kan bergerak cepat disebabkan pengembangan salur darah...sebab tu saya anjurkan jalan berkaki ayam pada jalan tar aje.....hehehe

ogawa produk yang baik.....bukan promote ni.....sekadar pandangan....
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 12:18 am

TQ langau

orang asli mesti sihat kan. sbb dorang jln tak pakai kasut. masuk hutan...byk pijak akar2 pokok. tradisional punya urut. Laughing
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 12:26 am

pensil 2B wrote:
TQ langau

orang asli mesti sihat kan. sbb dorang jln tak pakai kasut. masuk hutan...byk pijak akar2 pokok. tradisional punya urut. Laughing

pada asalnya memang orang asli sihat....tapi sekarang mereka pun dah makan makanan segera termasuk aji no moto.....

sebenarnya....saya tak pernah dengar orang asli mengalami kejang kaki....mungkin disebabkan berkaki ayam......

tahap kesihatan mereka sekarang agak tidak memberansangkan.....
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Fri Aug 21, 2009 12:41 pm

Mujahid tak tau la.. Kakak yang cakap. Tapi bile difikirkan betul gak. Sebab urat saraf kat kaki kita ni berbeza. Mula-mula memang la kita tak rasa, tapi bila dah tua, tau la kesannya. Mula lah sakit sana, sakit sini. Orang lelaki yang selalu buat kerja berat tu seeloknya gi urut selalu. Nanti maam ayah saya, bile dah tua ni mula la selalu sakit2 badan. Saya cakap ni sebab kakak n abg ipar tu tukan urut. Hehe..

Lebih elok, kita minta orang yang urutkan. Sekarang ni banyak dah pusat urut refleksologi yang dijalankan orang kelainan upaya (OKU). Disamping untuk kesihatan, boleh gak bantu dieorang jana pendapatan. Tapi jangan pula i kat pusat urut yang lain.. (faham2 sendiri) Takut lain pula jadinya.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Urut tapak Kaki   Today at 12:02 am

Back to top Go down
 
Urut tapak Kaki
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
1407 - 1447في انتظار وجود المهدي  :: FORUM :: FORUM SEMBANG-
Jump to: