1407 - 1447في انتظار وجود المهدي

1407 - 1447في انتظار وجود المهدي


 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts : 13
Join date : 2009-08-14
Location : Medan Operasi

PostSubject: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 12:40 pm

Maklumat lanjut dapatkan naskah SIASAH bil.0162 (16-22 Ogos 2009) anda di kedai sekarang.

Sekian memaklumkan.
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts : 13
Join date : 2009-08-14
Location : Medan Operasi

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 12:52 pm

Hamba petik sikit dari tulisan akhbar SIASAH:

KUALA LUMPUR: UMNO meningkatkan serangan untuk memecah belahkan Pakatan Rakyat (PR) di Selangor khususnya antara PAS dan DAP serta mengganggu exco-exco kerajaan negeri itu - satu tindakan yang dilihat proses terakhir untuk menguasai semula negeri terkaya dalam Malaysia yang telah jatuh ke tangan PR dalam pilihanraya umum ke-12 tahun lalu.

Sumber dalaman UMNO mendedahkan, parti itu mensasarkan 31 Ogos ini sebagai tarikh untuk melaksanakan perancangan tersebut sepenuhnya.

Bahkan kata beliau, tarikh tersebut (31 Ogos) telah dibayangkan sendiri oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu ucapannya di Sabah.

Bagaimanapun sumber tersebut enggan mendedahkan secara lebih detail perancangan tersebut termasuk bagaimana peralihan kuasa itu boleh berlaku tanpa perlu mengadakan pilihanraya.

"Apabila Najib mengumumkan Barisan Nasional mesti menang dengan bergaya, itu juga adlah petunjk bagaimana Selangor akan diambil alih, ia akn menjadikan BN mempunyai majoriti selesa, tidak seperti di Perak yang merumitkan keadaan apabila majoriti hanya berubah dengan perbezaan tipis," kata sumber itu.
Back to top Go down
View user profile
cahayaku
moderator
moderator


Posts : 7
Join date : 2009-08-16

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 3:15 pm

patutlah menganas semacam saja diSelangor..rupa rupanya ada hajat... affraid
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 6:06 pm

ingat tunggoi kayu ke nak tengok saja. akai takdak
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 7:44 pm

UMNO masih tidak dapat menerima kada' dan kadar kekalahan mereka di 5 negeri semasa PRU12 dulu...beriman kah mereka...???
Back to top Go down
View user profile
langau
Moderateur
Moderateur


Posts : 253
Join date : 2009-08-15
Location : ipoh, rinching, tokai

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 10:40 pm

bila kantung semakin kosong..
bila "kawan-kawan" sponsor semasa PRU dah mula talipon tanya khabar..
bila isteri dah mula bertanya persiapan raya..
bila anak-anak mula meminta itu dan ini...

maka terbayang Selangor yang "ditinggalkan" dengan khazanah yang tak sempat diusik...

maka..... apa tindakan seterusnya.....
Back to top Go down
View user profile
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts : 105
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 11:20 pm

apakah ada drama lompat melompat kali ini ?
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts : 13
Join date : 2009-08-14
Location : Medan Operasi

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 11:52 pm

Siapa 9 ADUN yang akan menyerahkan tengkok untuk diaqiqahkan oleh UMNO, tunggu & lihat...
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts : 13
Join date : 2009-08-14
Location : Medan Operasi

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Sun Aug 16, 2009 11:55 pm

Start countdown bermula dari esok:

15 Hari Lagi...

Terima Kasih Demokrasi
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts : 13
Join date : 2009-08-14
Location : Medan Operasi

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Mon Aug 17, 2009 12:07 am

Ya Allah Yang Maha Meliputi Ilmu-Nya antara 7 petala langit & 7 petala bumi..

Andai jalan ini (demokrasi) yang terbaik untuk kami menegakkan syariatMu, Kau tunjukkilah...

Jika jalan ini (demokrasi) yang terburuk untuk kami menegakkan syariatMu, Kau tunjukkilah...


Wamakaru wamakarullah, wallah hu khairul maakiriin...
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts : 13
Join date : 2009-08-14
Location : Medan Operasi

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Mon Aug 17, 2009 12:25 am

Untuk rekod, UMNO pernah melakukan taktik sama sewaktu cubaan merampas Perak dari PR pada tarikh yang sama juga, tetapi berjaya pada Februari 2009.

Ada kemungkinan BN akan berusaha lebih gigih untuk menepati 'ramalan' nujum Pak Blalang kali ini...

Terima Kasih Demokrasi
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Mon Aug 17, 2009 2:20 am

sama2 kita tunggu
Back to top Go down
View user profile
finecarbure
Moderateur
Moderateur


Posts : 65
Join date : 2009-08-13
Location : disini...

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Mon Aug 17, 2009 2:20 pm

akan makin byk tingkap² bangunan Pejabat Adun pecah sbb kena campak keluar...
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Mon Aug 17, 2009 10:14 pm

Blog buang artikel 'konspirasi' PAS selepas diugut saman

Satu lagi blog – mendakwa wujud konspirasi menyingkirkan beberapa wakil rakyat pro-Pakatan Rakyat di Selangor – membuang artikelnya selepas menerima surat ugutan dikenakan tindakan undang-undang.

Blog Perisik Rakyat (www.perisik-rakyat.com) Khamis lalu menyiarkan semula artikel di blog Malaysia Waves, 'Konspirasi Membuang YB Saari Sungib dan Yang Menentang Idea Persepakatan PAS-Umno di Selangor' – tetapi menarik balik sehari selepas itu.

Pengendalinya, yang memperkenalkan dirinya sebagai Topeng Perak, menerima surat tuntutan daripada bekas calon PAS Suwardi Yaacob yang disifatkan dalang utama merancang penyingkiran beberapa ADUN dan ahli parlimen parti PAS.

Mereka yang didakwa mahu disingkirkan antaranya Saari Sungib (Hulu Kelang dan bekas ketua penerangan PAS negeri), Dr Halimah Ali (Selat Kelang dan exco kerajaan Selangor), Khalid Samad (Shah Alam) dan Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor).

Surat yang dikirim melalui emel itu, antaranya, memohon tuntutan maaf secara terbuka melalui iklan di sebuah akhbar tempatan dan menarik balik tulisan tersebut serta-merta.

Dikirim melalui tetuan Zulpadli & Edham pada 14 Ogos, Suwardi turut menuntut ganti rugi am dan ganti rugi teladan akibat penyiaran artikel itu serta membuat pembetulannya dalam 48 jam.

Menurut notis tuntutan itu, dakwaan dalam blog itu tidak benar dan terdapat unsur-unsur fitnah dan/atau pertuduhan yang tidak berasas – yang “menyebabkan anak guam kami dipandang serong dan dianggap sebagai pengkhianat parti PAS”.

Dihubungi Malaysiakini hari ini, pengendali blog Perisik Rakyat bagaimanapun berkata, penarikan balik tulisan itu dibuat "bukan kerana takut disaman", tetapi disebabkan Tulang Besi, penulis blog Malaysia Waves, menarik kembali tulisan tersebut 14 Ogos lalu.

Jumaat lalu, blog itu yang sering mengulas politik dalaman PAS membuang artikel berkenaan dengan alasan "isu itu terlalu panas" selepas dinafikan Ketua Penerangan PAS negeri, Roslan Shahir Mohd Shahir.

Malaysia Waves mendakwa wujud satu mesyuarat di bangunan setiausaha kerajaan Selangor pada 30 Julai yang turut dihadiri Roslan Shahir - bagaimanapun bekas setiausaha presiden PAS itu menafikan beliau hadir di situ kerana sedang berehat di rumah selepas mendapat rawatan di hospital.

Tujuh penyumbang terlibat mengusahakan blog Perisik Rakyat, termasuk Tulang Besi sendiri.

Suwardi turut mengirim emel tuntutan yang sama kepada Tulang Besi – dipercayai menarik semula artikel konspirasi susulan surat tuntutan daripada firma guaman tersebut.

Blog Malaysia Waves minggu lalu mendakwa ia berbuta demikian "atas permintaan tuan punya surat itu sendiri" dengan alasan "isu ini terlalu panas dan takut akan berlaku perkara-perkara yang tidak diingini."

Beroperasi sejak Mac tahun lalu, blog Perisik Rakyat memuatkan tulisan-tulisan politik yang kebanyakannya anti-BN.
Back to top Go down
View user profile
aayate



Posts : 2
Join date : 2009-08-18

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Tue Aug 18, 2009 11:36 pm

segalanya telah dirancang..... hanya waktu waktu yang akan di tentukan.
aper yang pasti akan ada perubahan pada selepas adil fitri ni.....
perkara yang pasti ( MEMANG AKAN ADA RAMPASAN SELEPAS ADIL FITRI )
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 4:23 am

tindakan umno yg sebegini sebagai tanda bahawa mereka pula yg akan jadi pembangkang selepas PRU13 nanti..
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 9:51 am

x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
budakjalanan
Moderateur
Moderateur


Posts : 72
Join date : 2009-08-19
Location : budakjalanan89@yahoo.com

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 1:13 pm

kabar angin yg mnyampehh Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
budakjalanan
Moderateur
Moderateur


Posts : 72
Join date : 2009-08-19
Location : budakjalanan89@yahoo.com

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 1:14 pm

ekin wrote:
x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
nok kawin ke? Laughing
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 1:19 pm

budakjalanan wrote:
ekin wrote:
x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
nok kawin ke? Laughing

Embarassed Embarassed Laughing Laughing x de la... umno... bn.. kata nak ambik alih selangor.. sy duk kat selangor ni jd x sabar je rasa menungu 31 ogos ni..
Back to top Go down
View user profile
budakjalanan
Moderateur
Moderateur


Posts : 72
Join date : 2009-08-19
Location : budakjalanan89@yahoo.com

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 1:21 pm

ekin wrote:
budakjalanan wrote:
ekin wrote:
x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
nok kawin ke? Laughing

Embarassed Embarassed Laughing Laughing x de la... umno... bn.. kata nak ambik alih selangor.. sy duk kat selangor ni jd x sabar je rasa menungu 31 ogos ni..
cewah...eheheheh.... Laughing Laughing ....msti org kuat khir toyo ni... Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 1:29 pm

budakjalanan wrote:
ekin wrote:
budakjalanan wrote:
ekin wrote:
x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
nok kawin ke? Laughing

Embarassed Embarassed Laughing Laughing x de la... umno... bn.. kata nak ambik alih selangor.. sy duk kat selangor ni jd x sabar je rasa menungu 31 ogos ni..
cewah...eheheheh.... Laughing Laughing ....msti org kuat khir toyo ni... Laughing Laughing

telahan anda tersasar.. khir toyo??? wak tempe tu? heemm..sy anak buah tuan guru..
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 1:31 pm

budakjalanan wrote:
ekin wrote:
budakjalanan wrote:
ekin wrote:
x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
nok kawin ke? Laughing

Embarassed Embarassed Laughing Laughing x de la... umno... bn.. kata nak ambik alih selangor.. sy duk kat selangor ni jd x sabar je rasa menungu 31 ogos ni..
cewah...eheheheh.... Laughing Laughing ....msti org kuat khir toyo ni... Laughing Laughing

telahan anda tersasar.. khir toyo??? wak tempe tu? heemm..sy anak buah tuan guru..
Back to top Go down
View user profile
budakjalanan
Moderateur
Moderateur


Posts : 72
Join date : 2009-08-19
Location : budakjalanan89@yahoo.com

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Wed Aug 19, 2009 1:32 pm

ekin wrote:
budakjalanan wrote:
ekin wrote:
budakjalanan wrote:
ekin wrote:
x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
nok kawin ke? Laughing

Embarassed Embarassed Laughing Laughing x de la... umno... bn.. kata nak ambik alih selangor.. sy duk kat selangor ni jd x sabar je rasa menungu 31 ogos ni..
cewah...eheheheh.... Laughing Laughing ....msti org kuat khir toyo ni... Laughing Laughing

telahan anda tersasar.. khir toyo??? wak tempe tu? heemm..sy anak buah tuan guru..
canteekkkk..... ekin
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Thu Aug 20, 2009 6:03 am

ekin wrote:
budakjalanan wrote:
ekin wrote:
budakjalanan wrote:
ekin wrote:
x sabar pulak rasanya nak tunggu 31 ogos nih.. heemm.. berdebar debar lak rasanya.. Very Happy
nok kawin ke? Laughing

Embarassed Embarassed Laughing Laughing x de la... umno... bn.. kata nak ambik alih selangor.. sy duk kat selangor ni jd x sabar je rasa menungu 31 ogos ni..
cewah...eheheheh.... Laughing Laughing ....msti org kuat khir toyo ni... Laughing Laughing

telahan anda tersasar.. khir toyo??? wak tempe tu? heemm..sy anak buah tuan guru..


inilah dia srikandi kita... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009   Today at 6:19 am

Back to top Go down
 
GEMPAR: UMNO Rampas Selangor 31 OGOS 2009
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Stefanía Fernández- MISS UNIVERSE 2009- Official Thread
» 4-Year-Old British Girl From Nottingham Killed By Car On Daytona Beach, Florida
» Jordan Trowsdale - suicide
» Kristi Cornwell -- Missing 8/11/09
» TEMPTRESS KIESHA BUCHANAN QUITS SUGABABES

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
1407 - 1447في انتظار وجود المهدي  :: FORUM :: FORUM SEMBANG-
Jump to: