1407 - 1447في انتظار وجود المهدي

1407 - 1447في انتظار وجود المهدي


 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 hangatkan khalifah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts : 105
Join date : 2009-08-11

PostSubject: hangatkan khalifah   Tue Aug 11, 2009 9:20 pm

ok, ada sape sape boleh bagi cadangan, bagaimana kita nak meriahkan tko2 ni, sekurang kurangnya macam uo pun dah ok.


Last edited by Syahid on Thu Aug 13, 2009 1:14 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Tue Aug 11, 2009 9:23 pm

laman sebegini perlu dibuka untuk kepelbagaian seperti cadangan Tok Jongos

1. LAMAN POLITIK DAN ISU SEMASA
2. LAMAN SANTAI
3. LAMAN ILMU DAN FALSAFAH
4. LAMAN AGAMA DAN MORAL
5. LAMAN MODERATOR
6. DLL
Back to top Go down
View user profile
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts : 105
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Wed Aug 12, 2009 12:28 am

kalau buat game pun ok jugak
Back to top Go down
View user profile
taufan
moderator
moderator


Posts : 23
Join date : 2009-08-11
Location : Klinik Kesihatan Jaya Gading

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Wed Aug 12, 2009 9:07 am

Syahid wrote:
kalau buat game pun ok jugak

games macam mana?
aku kalau berkaitan games ni.. minat sungguh!
Back to top Go down
View user profile
finecarbure
Moderateur
Moderateur


Posts : 65
Join date : 2009-08-13
Location : disini...

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Thu Aug 13, 2009 2:14 pm

taufan wrote:
Syahid wrote:
kalau buat game pun ok jugak

games macam mana?
aku kalau berkaitan games ni.. minat sungguh!

online games? cam bagus, pastu lu bg position Game Master...

Laughing Laughing server bleh support ke?
Back to top Go down
View user profile
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts : 105
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Thu Aug 13, 2009 3:37 pm

finecarbure wrote:
taufan wrote:
Syahid wrote:
kalau buat game pun ok jugak

games macam mana?
aku kalau berkaitan games ni.. minat sungguh!

online games? cam bagus, pastu lu bg position Game Master...

Laughing Laughing server bleh support ke?

aku, kalau setakat pin ball tu , boleh la .
Back to top Go down
View user profile
finecarbure
Moderateur
Moderateur


Posts : 65
Join date : 2009-08-13
Location : disini...

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Thu Aug 13, 2009 3:50 pm

Syahid wrote:
finecarbure wrote:
taufan wrote:
Syahid wrote:
kalau buat game pun ok jugak

games macam mana?
aku kalau berkaitan games ni.. minat sungguh!

online games? cam bagus, pastu lu bg position Game Master...

Laughing Laughing server bleh support ke?

aku, kalau setakat pin ball tu , boleh la .

Laughing Laughing yg tu lu main kt pc sorang je.. mane bleh main ramai²...
Back to top Go down
View user profile
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts : 105
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Thu Aug 13, 2009 5:52 pm

finecarbure wrote:
Syahid wrote:
finecarbure wrote:
taufan wrote:
Syahid wrote:
kalau buat game pun ok jugak

games macam mana?
aku kalau berkaitan games ni.. minat sungguh!

online games? cam bagus, pastu lu bg position Game Master...

Laughing Laughing server bleh support ke?

aku, kalau setakat pin ball tu , boleh la .

Laughing Laughing yg tu lu main kt pc sorang je.. mane bleh main ramai²...

ala main sorang sorang, nanti dia punya markah , kita post la kat sini , Laughing ,

kalau buat peraduan pun best gak
Back to top Go down
View user profile
finecarbure
Moderateur
Moderateur


Posts : 65
Join date : 2009-08-13
Location : disini...

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Thu Aug 13, 2009 6:19 pm

Laughing Laughing print screen dan paste kt sini.... menarik
Back to top Go down
View user profile
finecarbure
Moderateur
Moderateur


Posts : 65
Join date : 2009-08-13
Location : disini...

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Thu Aug 13, 2009 6:51 pm

ada prob ke ngan site nie? asyik auto logoff je? WA?
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Fri Aug 14, 2009 9:02 pm

sentiasa dptkan isu2 hangat pasal politik. i mean... isu yg terbaru. kena cepat dan pantas dr forum yg lain.
Back to top Go down
View user profile
Laskar_Allah
moderator
moderator


Posts : 13
Join date : 2009-08-14
Location : Medan Operasi

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Sat Aug 15, 2009 12:57 am

Hamba cadangkan wujudkan satu segmen @ thread khas/khusus untuk beri tutorial da'wah kepada pengunjung/ahli mengenai apa itu Konsep Pemerintahan Islam.

Kita bina asas kefahaman mengenai Daulah Islamiyah/Khilafah. Apa perlembagaannya, undang-undang jinayahnya, sistem ekonomi, politik & pentadbiran, dasar luar negara, dasar pertahanan, kebajikan, sosial, dan banyak lagi.

Sumbang saran boleh datang dari parti siasah mainstream seperti PAS & dengan bantuan HT. Juga tak dilupa NGO Islam dari pelbagai aliran serta gerakan fi sabilillah.
Back to top Go down
View user profile
ekin
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-13
Location : kat atas buaian ni..

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Sun Aug 16, 2009 10:53 am

semperna ramadan ini... mintak pihak admin letakkan rencana tentang nabi2 dan rasul2.. cerita perjuangan, keperibadian, ujian2 ALLAH ke atas mereka,biodata dan apa saja.. buat satu kisah nabi untuk satu hari.. kemudian kita bincang kan apa yg boleh kita terjemahkan dalam kehidupan kita seharian..

mungkin nampak macam budak sekolah.. tp mungkin akan menarik minat pengunjung yg datang untuk register kat sini..
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Sun Aug 16, 2009 6:22 pm

mari hangatkan bersama
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Mon Aug 17, 2009 2:37 am

jgn sampai terbakar dahle

Back to top Go down
View user profile
finecarbure
Moderateur
Moderateur


Posts : 65
Join date : 2009-08-13
Location : disini...

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Mon Aug 17, 2009 2:11 pm

rumah terbakar, tak dpt wa nk beraya
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Mon Aug 17, 2009 10:31 pm

boleh raya kat balairaya. tupun klu JKKK tak kunci lol!
Back to top Go down
View user profile
budakjalanan
Moderateur
Moderateur


Posts : 72
Join date : 2009-08-19
Location : budakjalanan89@yahoo.com

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Wed Aug 19, 2009 1:02 pm

canteek....ringan blepong Laughing
Back to top Go down
View user profile
mujahidmuda
Moderateur
Moderateur


Posts : 107
Join date : 2009-08-18
Age : 30
Location : hujung medini

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Wed Aug 19, 2009 9:56 pm

Tak pun tumpang tdo kat surau. tapi surau kat Johor buka time masuk waktu je, lepas habis solat jemaah dah kunci. Saper yang nak solat lepas tu kena la solat kat luar beralaskan sejadah. Tu pun kalau ada.
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Thu Aug 20, 2009 10:15 pm

mujahidmuda wrote:
Tak pun tumpang tdo kat surau. tapi surau kat Johor buka time masuk waktu je, lepas habis solat jemaah dah kunci. Saper yang nak solat lepas tu kena la solat kat luar beralaskan sejadah. Tu pun kalau ada.


surau kt kat Tanjung Balau... aku tgk surau tu tak pernah buka. time cuti orang ramai dtg..pun tak pernah buka. pagar berkunci. mmg tak boleh masuk. apa maknanye tu??? scratch
Back to top Go down
View user profile
Syahid
Moderateur
Moderateur


Posts : 105
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Sat Aug 22, 2009 2:03 am

munggkin geng ni boleh hangatkan khalifah
Back to top Go down
View user profile
pensil 2B
Moderateur
Moderateur


Posts : 112
Join date : 2009-08-14

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Sat Aug 22, 2009 10:50 am

Syahid wrote:
munggkin geng ni boleh hangatkan khalifah

hah??? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile
patriot
Moderateur
Moderateur


Posts : 168
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Sun Aug 23, 2009 4:19 am

pensil 2B wrote:
mujahidmuda wrote:
Tak pun tumpang tdo kat surau. tapi surau kat Johor buka time masuk waktu je, lepas habis solat jemaah dah kunci. Saper yang nak solat lepas tu kena la solat kat luar beralaskan sejadah. Tu pun kalau ada.


surau kt kat Tanjung Balau... aku tgk surau tu tak pernah buka. time cuti orang ramai dtg..pun tak pernah buka. pagar berkunci. mmg tak boleh masuk. apa maknanye tu??? scratch


yg itu kena tanya kerajaan Johor aka Umno...kalau museum nelayan boleh bukak dan ada penjaga kenapa tidak surau di tempat tumpuan ramai...
Back to top Go down
View user profile
suketani
Moderateur
Moderateur


Posts : 115
Join date : 2009-08-11

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Sun Aug 23, 2009 6:22 pm

Syahid wrote:
munggkin geng ni boleh hangatkan khalifah

...
Back to top Go down
View user profile
awang_trasher
Moderateur
Moderateur


Posts : 206
Join date : 2009-08-10

PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Mon Aug 24, 2009 3:28 am

den kenal sangat ngan vokalis ni. sama2 kena ragging kat Bt Arang dulu
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: hangatkan khalifah   Today at 12:32 am

Back to top Go down
 
hangatkan khalifah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
1407 - 1447في انتظار وجود المهدي  :: FORUM :: Sudut Moderator-
Jump to: